21 Eylül 2012 Cuma

Behzat Ç. nedir ne değildir. Bir o kadar dürüst bir o kadar ayyaş.


Behzat Ç. nin ilk fragmanını seyrettiğimde sıradan bir dizi olmadığının sinyallerin almıştım. Rutinin dışında olduğu belliydi. Küfür ve aşırı alkolik olmaları sıkıcı  tabiiki. Yalnız  halk lültürünü  yansıttıklarına da şüphe yok. Aslında belki uzun zamandan beri kaybolmuş olan bazı değerleri ön plana çıkarıyor diye düşünüyorum. arkadaşlık dostluk fedakarlık gibi değerler ara ara gösteriyor kendini.
Behzat Ç. ilginç bir karekter.Sinirli , sert, asi, kavgacı,inatçı, paraya tamah etmez, alçaklık yapmaz, sevdiklerini ölümüne korur, kimseye yalakalık yapmaz, sert gözükse de kalbi yumuşak, lüxte gözü olmayan bir mizacı var. Abisinden ayrılıyor bu noktada. Abisini oldukça politik olduğunu söyleyebilirim. Gerektiği zamanda çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapan ve yapabilecek bir tip. Politik davranabilen bir yapıda.
Behzatın adamlarından bahsetmeden olmaz. bu noktada şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Adamları ondan etkilendiğindenmidir yoksa zaten öylelermi bilemiyorum. Ama çoğu delikanlı tipler.
Harun komik adam. Klasik anadolu çucuğu. Sert gözükse de saf ve masum bir tip. Arkadaşı için her şey yapar. Hele amiri için ölür. Behzatı çok sever. Behzat dövse de sövse de bağırsada çağırsada koşulsuz karşılıksız sever. Bilirki iyi kalplidir behzat.  Satmaz adamı. Yamuk yapmaz. hep arkasındadır. BAğırsada kötülük yoktur kalbinde. Sonsuz bir güveni vardır. Behzata bir şey olduğunu duyduğunda o komik heyecanlanma repliği fevkalede doğal ve etkileyicidir. Komik ve takıntılıdır. Bir o kadar da duygusal. Aşık olduğu kız için her şeyi yaptığını gördük. Doğal olarak komik bir tarzı var. Cinayet soruşturmasında bile cipsini bırakmaz.
Devam edeceğim de biraz mola...
Bu arada sorgudaki şiddet ve aşağılama tarzını asla tasvib etmediğimi söylemeliyim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder