22 Ekim 2012 Pazartesi

Kondisyon Kardiyo sektörü ve uzman sendromu



Kimin olduğunu şu anda hatırlayamadığım bir cümle ile başlamak istiyorum yazıma. Başarısının sırrı sorulan bir iş adamı  "en iyisini bul, en iyi parayı ver" olarak açıklamış. Uzun yıllardır piyasanın ve özellikle bilişim sektörünün her aşamasında çalışan birisi olarak buna katılmamak mümkün değil. Yetenekli, işini çok iyi bilen ve seven insanlarla çalışmak gerçekten inanılmaz . Çok iyi olmalarından ötürü belki kaprisli olacaklardır veya kafanızdan geçen bir fikri  saçma bulacakları da olacaktır. Buna da katlanmanız gerekir.Ezik  ve her dediğinizi yapan sadık personeller istiyorsanız sakın en iyileri ile çalışmaya teşebbüs etmeyin:)
Bunda yıllık tecrübemle şunu anladım ki: işini çok iyi bilen ve yapan yetenekli bir uzman yüzlerce personele değebiliyor. Mesele  iyisini bulabilmek, bulacak kapasiteye sahip olabilmek, bulduğunuz personeli tutabilecek potansiyelde olabilmek.
En ucuza iş yaptırayım dediğiniz zaman maalesef böyle bir personeli bulamayacaksınız  Bu durumda böyle bir personeli henüz daha acemi iken bularak yetiştirmeniz mümkün olsa da siz aynı politikaları uyguladığınızda yine ilk fırsatta sizden kaçacaktır.
Bir örnek vermek istiyorum: Mesela: koşu bandı,kondisyon bisikleti ve fitness  ürünleri satan bir firmanız var.Koşu bandının ne olduğunu, nasıl kullanıldığını, ne için kullanıldığı, sağlıkla ilişkisini, sporla bağlantısını, vücut geliştirme ile ilgisini, koşmanın harcattığı kalori değerlerini,koşu bandının kullanımının faydalarını, koşu bandı minderinin ne işe yaradığını, eliptik bisikletin dikey bisikletten farkını müşterilerinize anlatmanız gerekecektir. Personelinin bu konuda iyi değilse  müşterinin hangi koşu bandını istediğini ya da koşu bandı ve bisiklet arasında hangisinin tercih edeceğini, kilo vermeye ve  vücut geliştirmeye katkısını anlatamayacaktır. 10 tane az bilen adam da koysanız işinizi göremezsiniz.
Yatay bisiklet ya da dikey bisiklet arasındaki farkı , yatay bisikletin hangi kas grubuna faydası olduğunu, dikey bisikletin hangi sağlık durumuna katkısı olduğunu çok iyi bilmesi gerekmektedir.
Bence de  en iyisini bulmak ve çalışmak gerek. maliyeti ve bedeli her ne olursa olsun .


Çok uzun yıllardır Kondisyon Kardiyo Kategorisinde Mağaza müdürlüğü yapmış Sn.Birol Beyden spor ile ilgili açıklamalar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder