14 Kasım 2012 Çarşamba

MEKİK HAREKETLERİ


MEKİK HAREKETLERİ     
Mekik çekerek artık kolaylıkla bölgesel yağ yakımı elde edilebilinir. Mekik çekerken sakatlanmaların olmaması için boyundan güç almamak gerekir. Boyun fıtığına neden olmamak için dikkatli ve düzenle bir şekilde mekik çekmek uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Mekik hareketleri yaparken özellikle kalkma durumunda gücün belden değil bacaklardan alınması hem bacakları kuvvetlendirir hemde olası sakatlıklardan korur. Eğer yeni başlanıyorsa kişi ilk önce mekik sehpası kullanmalı aletin tutaçlarından tutup yavaşça inip kalkmalıdır.


Evde kullanımı oldukça basit olup herkesin yapabileceği bir spordur. Bayanlar tarafından oldukça çok tercih edilmektedir. Göbek ve basen kısmındaki yağ oranını minimuma indirip bölgedeki kasları çalıştırır ve sıkılaşma sağlar. İstenilen sonuç elde edildikten sonra mekik çekmeyi bırakmamak gerekir. Düzenli olarak mekik çeken biri ilk başlarda zorlansada daha sonra zevk almaya başlar.

Mekik çekerken tamamen aç ya da tok olmamaya özen gösterin. Yeni başlanılıyorsa fazla zorlamamalısınız belinizde hem fıtık hemde sakatlanmaya neden olabilir. Yanlış yapıldığı sürece hem zaman kaybına neden olur hemde istenilen sonuç elde edilemez.
 Karın kasıyla kalkıldığı sürece hem düzgün bir karna sahip olursunuz hemde zaman kaybına neden olmazsınız. Sağlıklı beslenip düzgün cardiyo yaptıktan sonra mekik çekmelisiniz. Sadece mekik çekerek fit ve sağlıklı bir vücut elde edebilmeniz için her gün düzenli olarak 20-25 dk mekik çekme hareketi yapılmalıdır. Düzgün nefes alıp vermek işinizi kolaylaştıracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder