12 Kasım 2012 Pazartesi

YATAY KONDİSYON BİSİKLETİ İLE FİTNESS VE ZAYIFLAMA


YATAY KONDİSYON BİSİKLETİ
Yatay kondisyon bisikleti kolay bir cardiyo egzersiz aletidir. Kullanımı oldukça kolay olup çok tercih edilenler arasında yer almaktadır.  Artık her gün fitness salonlarına gitmek yerine evde kullanımı tercih edilmektedir.  Yatay bisiklet fazla kilolu kişiler tarafından tercih edilmektedir. Arkasında dayanağı olduğu için kullanımı kolay ve rahattır. Diz ve eklem problemi olanlar kişilere uzmanlar yatay kondisyon bisikletini önermektedir.  Sokakta bisiklete binmek yerine ev de binilmesi hem daha sağlıklı hem de daha konforlu olduğu için evde kullanımı daha çok tercih ediliyor. 

Yatay kondisyon bisikletini haftada 4 gün 30 - 35 dakika kullanılması tavsiye edilmektedir. Düzenli kullanımı sonucunda vücut direncini arttırdığı için olası hastalıklar önlemiş olur. Uzman önerisi tarafından kullanıldığı takdirde kemik ve kas yapısını geliştirir. 
Yatay kondisyon bisikletini yeni kullanmaya başlayanlar için doğru nefes alıp vermek güzel sonuçlar elde edilmesine yardımcı olur. Kilo vermede oldukça faydalı bir alettir. Her gün düzenli ve doğru şekilde yapıldığı takdirde fit ve sağlıklı bir vücut elde edilebilir.
Bayanlar tarafından çok tercih edilmesinin nedeni, kalça kısmında oluşan yağlanma ve şekil bozukluklarında sıkılaşma yaparak hoş bir görüntü sağlamasıdır. Yatay kondisyon bisiklet kullanımına devam edenler de,  hipertansiyon riski en aza iner ve kolesterol düşer. Sağlıklı yaşamanın en önemli faktörü düzgün ve dengeli beslenme ve alışkanlık haline getirilmiş sporlardır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder